Blog artikelen
Over de digitale Dans+ lessen: 'Britt aan het woord'
Als kind en tiener heb ik altijd gedanst. Een korte periode heb ik zelfs les gegeven in Egyptische dans. Sinds ik ziek ben geworden, ging dat allemaal niet meer. Om eerlijk te zijn had ik dans al vele jaren opgegeven. Het was niet meer voor mij, dacht ik. En dat terwijl je er zoveel plezier en diepgang uit kunt halen. Dankzij Dansplus heb ik dat weer terug. Daar ben ik enorm dankbaar voor.
Lees snel verder voor de rest van Britt's blog.
Over de digitale Dans+ lessen: 'Tim aan het woord'
Door te remmen, terug naar mijn gevoel.
COVID brak uit en mijn wereld stond stil. Wat zou dat nieuwe virus voor schade aan mijn kwetsbare lijf kunnen aanrichten? Ik had geen idee en beperkte net als velen mijn wereld in. Even daarvoor had ik Dans leren kennen, tamelijk opeens was mij een doorkijkje in een nieuwe wereld gegund.
Toen kwam ik online aankondigingen tegen van de online samenkomsten van DansPlus en het sprak me direct aan.
Wil je graag weten waarom Tim de online samenkomsten van DansPlus meteen aansprak? Lees dan snel verder.
Over de digitale Dans+ lessen: 'Jonna aan het woord'
Meedoen aan een (team)sport met leeftijdsgenoten is voor mij lichamelijk niet haalbaar. Om dan toch onder de mensen te komen, blijft eigenlijk alleen individueel sporten (onder begeleiding) in een sportschool over. Want bewegen en sociale contacten zijn nog belangrijker als je lichaam niet goed mee werkt.
Wil je meer lezen over Jonna's zoektocht naar een vorm van beweging die goed bij haar past en hoe ze terecht is gekomen bij Stichting Dans+? Klik snel hieronder om Jonna's blog verder te lezen.
Over de digitale Dans+ lessen: 'Judith aan het woord'
De digitale danslessen bij Dans Plus zijn echte inclusieve lessen. Iedereen kan meedoen welke beperkingen je ook hebt. Isis, de danslerares houdt goed rekening met de beperkingen die er zijn en geeft bij elke opdracht die je krijgt verschillende opties. Zoals staand, zittend, in gedachten een bepaald lichaamsdeel bewegen als jezelf de beweging niet meer kan maken zijn de verschillende opties. Daardoor kan ieder meedoen op zijn eigen manier. Ook is er veel plaats voor eigen inbreng.
Klik snel verder als je nieuwsgierig bent geworden naar de rest van Judith's blog over de digitale danslessen bij Dans Plus.
Digitale Dans+ ochtenden van start!
Compositieworkshop 'choreografeer je leven' tijdens festival KUUB
In een wereld die stilstaat zet festival KUUB de beweging in. Van 5 mei t/m 12 juni raast KUUB samen met amateurkunstenaars als creatieve wervelwind door Alkmaar en omgeving. Dit jaar zal KUUB draaien om de thematiek ‘beweging’ en bestaan uit een Creatieve Bootcamp, een Kunst Estafette en een festival dag. Het programma bestaat uit een combinatie van online en offline elementen en ook Stichting Dans+ is erbij! Nieuwsgierig geworden welke workshop wij gaan verzorgen? Lees dan snel verder!
Open mic Code Diversiteit & Inclusie
De nieuwe Code Diversiteit & Inclusie is er om de culturele en creatieve industrie meer inclusief te maken. Met deze code wordt er ruimte gemaakt voor nieuwe beelden en verhalen. Zo ook voor ons verhaal. We schreven namelijk een stukje voor de open mic rubriek: 'Dans kent geen beperkingen'.
Lees snel verder!
Kerstwensen
Kerstpakketten actie
Kerst is voor de meeste mensen een hele leuke en gezellige periode. Vaak met kerstpakketten en cadeautjes. Nu is het zo dat er in Nederland een grote groep niet mee doet aan deze gezelligheid omdat ze thuis zitten doordat ze chronisch ziek zijn. Voor deze groep zijn er geen kerstpakketten en zijn de kerstdagen vaak meer overleven dan echt gezellig. Om deze reden is Aniek van Ava meisjescoaching dit jaar weer speciaal voor deze groep een kerstpakketten actie gestart. Ze stelt voor ongeveer dertig mensen met een chronische ziekte in samenwerking met diverse bedrijven kerstpakketten samen. Zodat zij tijdens de kerstdagen iets hebben wat ze een blij gevoel geeft, wat ze het gevoel geeft ergens bij horen en dat ze ook mee doen in de maatschappij. Lees snel verder.
Is iedereen welkom in jouw dansles?
Inclusiviteit en diversiteit zijn hot topics. Niet alleen in de danswereld, maar in de hele maatschappij. Eigenlijk kan je er niet meer onderuit om je er als dansdocent niet in te verdiepen. Op Dansdocent.nu verscheen onlangs een artikel over inclusiedans waarbij Isis kort verteld waar zij zich met Stichting Dans+ voor inzet. Lees snel verder!
All inclusive Jerusalema challenge
All inclusive Jerusalema challenge
De Jerusalema challenge, een beweging ontstaan als teken van hoop in deze moeilijke tijden. Een dans op een swingend liedje uit Zuid-Afrika, die de hele wereld over gegaan is. Wij bedachten een rolstoelversie van dit dansje. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder!
Vijf toegankelijke Dans spelletjes!
Om de zomerperiode goed door te komen hebben we afgelopen periode een aantal toegankelijke dansspelletjes voor jullie op een rijtje gezet. Deze dansspellen kunnen gedaan worden met broertjes of zusjes, vader of moeder. Of misschien zelfs met opa of oma, via bijvoorbeeld video bellen.
Vacature Penningmeester (onbezoldigde functie)
Met ingang van 1 september 2020 zoekt Stichting Dans+ een nieuwe Penningmeester die zich wil inzetten voor een inclusieve danswereld. Na een jaar fijn samengewerkt te hebben nemen wij namelijk afscheid van onze (moeilijk te vervangen) penningmeester; Jaap-Jan Stapel die de danssector verruilt voor de sportsector.
Lees snel verder.
Gouden C en online talkshow over het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie
De Gouden C is een prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie die elk jaar uitgereikt wordt. De prijs gaat naar een project ‘dat je mee moet maken’ met dit jaar als thema ‘inclusie’. Inmiddels zijn er vijf projecten genomineerd voor de Gouden C 2019 en de winnaar wordt op zaterdag 13 juni door Minister Ingrid van Engelshoven bekend gemaakt tijdens de online talkshow ‘Cultuur voor Iedereen’ . De online talkshow wordt gehost door Lucille Werner en ook Stichting Dans+ is hierbij!
Le sacre du printemps
Le sacre du printemps. Opoffering van de lente. Dit is de titel van een wereldberoemde en historisch dansvoorstelling uitgevoerd door Sergej Diaghilev’s Ballet Russes. De muziek voor deze balletvoorstelling werd gecomponeerd door Igor Stravinsky, ook niet de minste componist onder de meest beroemde componisten. De première van dit stuk in 1913 was een nieuw geluid. Alle tradities en etiketten binnen het theater, binnen het ballet en binnen de balletmuziek werden overboord gegooid en dit leidde tot rellen onder het publiek. Het was het begin van een nieuwe tijd en choreografen van nu zien het als een eer om een eigen versie te mogen maken van dit wereldberoemde stuk. Het is ook mijn droom. Door dit uit te spreken is het begin van een nieuwe tijd voor mij. Het heeft mij namelijk zes jaar gekost om weer te durven dromen.