ANBI status

donations 1041971 640 1

We zijn blij te kunnen aankondigen dat Stichting Dans+ een Anbi status toegekend is!

 De afkorting Anbi staat voor algemeen nut beoogde instelling. Dit betekend dat donaties en giften aftrekbaar zijn. We zijn nu officieel een goed doel!

Waar zet Stichting Dans+ zich voor in?

 Stichting Dans+ zet zich in voor een inclusieve en diverse danswereld, door dans toegankelijk te maken zodat iedereen – ongeacht fysieke, mentale of cognitieve beperking- mee kan doen in de reguliere danswereld.

 Het is in Nederland nog niet normaal dat iedereen zo maar mee kan doen met dans, zeker niet als je te maken hebt met een beperking (van welke aard ook). Stichting Dans+ wil bereiken dat een kind met een prothese weet dat hij of zij gewoon op balletles kan en dat het niet gek is dat een hip hop dansworkshop op een reguliere middelbare school gegeven wordt door een dansdocent in een rolstoel. Dat een dansvoorstelling uitgevoerd kan worden door dansers met en zonder een beperking, dat zij daar een gelijkwaardig salaris voor ontvangen en dat deze dansvoorstelling door het Nederlandse publiek net zo goed ontvangen wordt als een dansvoorstelling van een bekend dansgezelschap.

 Om dit doel te bereiken, richt Stichting Dans+ haar pijlen op het beïnvloeden van beeldvorming, het ontwikkelen van een landelijke en duurzame dansinfrastructuur, en het stimuleren van danseducatie en talentontwikkeling van iedere danser. De dansactiviteiten van Stichting Dans+ vallen daarom onder vier pijlers: 1) educatie, 2) participatie, 3) performance, en 4) professionalisering (consultancy, onderzoek & training).

 Dit kunnen wij niet alleen. Voor het behalen van onze kerndoelen hebben wij uw hulp hard nodig. Nu wij de Anbi status toegewezen hebben gekregen weet u zeker dat u een goed doel steunt, in de letterlijke en figuurlijke zin. Mocht u daarom graag een donatie willen doen? Dat kan eenvoudig via een veilige en eenvoudige online betaallink via onze website.

Wij zetten ons in voor een inclusieve danswereld, helpt u ons hierbij?

Samen zorgen we voor verandering!

Deel via: