Compositieworkshop 'choreografeer je leven' tijdens festival KUUB

choreografeer je leven

In een wereld die stilstaat zet festival KUUB de beweging in. Van 5 mei t/m 12 juni raast KUUB samen met amateurkunstenaars als creatieve wervelwind door Alkmaar en omgeving. Dit jaar zal KUUB draaien om de thematiek ‘beweging’ en bestaan uit een Creatieve Bootcamp, een Kunst Estafette en een festival dag. Het programma bestaat uit een combinatie van online en offline elementen en voor de Creatieve Bootcamp is Stichting Dans+ gevraagd om een digitale workshop te verzorgen. De Creatieve Bootcamp vindt plaats van 5 t/m 9 mei en is een week waarin je jezelf creatief in beweging zet. Samen met creatieve makers ga je tijdens workshops aan de slag om een tof eindproduct neer te zetten. Waarbij je op zaterdag 8 mei onze compositieworkshop 'Choreografeer je leven' kan volgen. 

Wat gaan we doen? Tijdens deze compositie workshop gaan we een choreografie maken met als inspiratiebron je eigen (woon)kamer. Sinds het uitbreken van de coronacrisis vindt ons leven noodgedwongen thuis plaats. Na een jaar binnen zitten zul je waarschijnlijk het gevoel hebben elke centimeter van je (woon)kamer te kennen. Om te voorkomen dat de muren op je afkomen, gaan we daarom deze (woon)kamer met andere ogen bekijken. Onder leiding van een ervaren choreograaf gaan we door middel van creatieve beweging-improvisatieopdrachten en het aanleren van bewegingsmateriaal ons eigen leven binnen deze vier muren op een dansante manier hervormgeven. We maken daarbij gebruik van de props(voorwerpen) die je in je eigen (woon)kamer vindt. Op deze manier wordt thuis je podium en decor.

 Stichting Dans+ zet zich in voor een inclusieve en diverse danswereld door dans toegankelijk te maken zodat iedereen – ook degenen met een fysieke, mentale of cognitieve beperking- mee kan doen in de reguliere danswereld. Onze dansworkshops zijn toegankelijk voor zittende dansers (stoel of rolstoel), staande dansers of dansers die staan en zitten afwisselen. Ook zijn onze workshops toegankelijk voor mensen van diverse leeftijden (van jong tot ouder) en voor diverse dans niveaus (van beginners tot gevorderden en professionals). 

 Samen met Dans+ en festival KUUB in beweging komen? Geef je hier gratis op voor de KUUB workshop!

 Waar: digitaal vanuit (t)huis

Datum: zaterdag 8 mei

Tijd: 10:00 uur- 11:30 uur(er wordt rekening gehouden met wisselende belastbaarheid en er is een korte pauze)

Voor wie: alle niveaus, leeftijden, met én zonder een beperking.

Tot KUUBS! En tot dan(s)! 

Deel via: