Gouden C en online talkshow over het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie

maxresdefault

De Gouden C is een prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie die elk jaar uitgereikt wordt. De prijs gaat naar een project ‘dat je mee moet maken’ met dit jaar als thema ‘inclusie’. Inmiddels zijn er vijf projecten genomineerd voor de Gouden C 2019 en de winnaar wordt op zaterdag 13 juni door Minister Ingrid van Engelshoven bekend gemaakt tijdens de online talkshow ‘Cultuur voor Iedereen’ . De online talkshow wordt gehost door Lucille Werner en ook Stichting Dans+ is hierbij!

Onze artistiek leidster Isis Geurts is namelijk gevraagd als jurylid voor De Gouden C. ‘Een hele eer’ aldus Isis. Verder neemt ook Mo Hersi, Matchmaker Cultuur Almere en Podiumkunstenaar plaats in de jury samen met de winnaar van de Gouden C 2018; artistiek Leider Anouk van Geffen van KRACHTVOER, Neuzen de pilot.

Tot 31 mei kon het publiek stemmen op één van de vijf genomineerde projecten. De winnaar wordt uiteindelijk door een combinatie van publiekstemmen en juryoverleg bepaald.

De winnaar wordt vervolgens op een bijzondere wijze bekendgemaakt. Namelijk door niemand minder dan de Minister van Cultuur haarzelf, tijdens de lancering van het Programma Cultuurparticipatie:

‘De komende jaren werkt het ministerie van OCW, het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en het Fonds voor Cultuurparticipatie samen met partners aan het vergroten van de toegankelijkheid, zichtbaarheid en erkenning van cultuurdeelname in de samenleving. Door het verstrekken van subsidies, kennisdeling op de inzet van cultuur in het sociale domein en het zichtbaar maken van actieve cultuurparticipatie met o.a. de iktoon-campagne’ (website Fonds voor Cultuurparticipatie). 

De lancering van het Programma Cultuurparticipatie en de uitreiking van de Gouden C gebeurd via een online talkshow, die in het teken staat van het vieren en tonen van inclusieve cultuurparticipatie. Vanuit Studio KUUB gaat Lucille Werner met de Minister en een aantal gasten in gesprek. Dit zullen de organisator van Festival KUUB Lonneke van Heugen, creatieveling Raymon Strijbis en jurylid van de Gouden C en artistiek leidster Dans+ Isis Geurts zijn.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en kijken uit naar de online talkshow. Jij ook? Zet hem dan nu alvast in je agenda:

Zaterdag 13 juni – 19:30u. Link naar talkshow volgt nog.

Deel via: