Is iedereen welkom in jouw dansles?

AXISDanceCompany DavidDeSilva1 Smaller

Op Dansdocent.nu verscheen onlangs een artikel over inclusiedans waarbij Isis kort verteld waar zij zich met Stichting Dans+ voor inzet. ‘Inclusiedans is een term die ik niet vaak gebruik. Ik ben zelf chronisch ziek waardoor ik inmiddels gebruik maak van een dansrolstoel. Ik zie mijzelf echter niet als een persoon die tot een diverse of bijzondere doelgroep behoort. Ik zie daarom graag dat dans meer toegankelijk wordt en daardoor meer inclusief. Hiermee bedoel ik alle dansstijlen. Dansdocenten kunnen met de juiste methodiek/didactiek voorkomen dat mensen buitengesloten worden op basis van een fysieke, mentale of cognitieve beperking of handicapt waardoor alle dansers welkom zijn in de dansles. Met Stichting Dans+ zet ik mij hiervoor in’ . 

Dankjewel Dansdocent.nu voor dit (informatieve) artikel, waar wij een kleine bijdrage aan mochten leveren én jullie inzet om meer aandacht te generen voor dit onderwerp!

Wil jij meer weten over dit onderwerp, wat dansopleidingen doen om inclusief lesgeven te bevorderen of naar welke dansvoorstellingen je toe kan? Of waar je terecht kan voor bijscholing en inspiratie? Dat lees je in dit artikel op Dansdocent.nu! 

Je mag natuurlijk ook contact met ons opnemen hierover! 

Deel via: