'Rollen'

foto alex en jacqueline

Binnenkort wordt er een tv-programma over rollen uitgezonden waarin dansers Jacqueline en Alex te zien zijn. Een mooie aanleiding om hen eens te interviewen! Wie zijn Jacqueline en Alex, en waar gaat het tv-programma ‘rollen’ over?

Wie zijn jullie en wat is jullie connectie met dans?

Wij zijn Jacqueline en Alex of andersom.  Wij dansen samen sinds 2008.  Jacqueline zit door haar beperking in een rolstoel en samen hebben wij het rolstoelstijldansen geprobeerd verder te ontwikkelen tot een hoger niveau.  Wij dansen combi oftewel de dame in de rolstoel en de heer staand.  Samen hebben we de wereld afgereisd om mensen met een beperking te motiveren en te overtuigen dat je alles kunt bereiken als je wilt, indien je jezelf ervoor openstelt en je ervoor inzet.  Door deze instelling hebben we drie wereldtitels in deze discipline en vele andere Nationale en internationale titels behaald.

Jullie hebben meegewerkt aan het televisie kinderprogramma Zin in Zap met het onderwerp rollen. Wat kunnen en mogen jullie hier al over vertellen?

We mochten meewerken aan het item ‘Rollen’ met Fenna Ramos.  In dit item dansen wij met Fenna en laten we haar ook dansen in een rolstoel.  Dit vond ze geweldig.  Fenna is heel leuk en lief en we vonden het leuk om met haar samen te werken.  Kijk zelf maar op 19 april rond 07:30 op NPO 3.

Voor wie is dit programma leuk om te zien?

Het programma Zin in Zap is met name voor hele jonge kinderen.  Tot ongeveer 6 jaar oud.  Het was voor ons dan ook heel belangrijk om rolstoeldansen te laten zien voor deze jonge doelgroep.

Was dit jullie eerste ervaring in de showbizz wereld?

Dit was niet onze eerste ervaring in de Showbizz wereld.  We hebben al vele malen meegewerkt aan diverse tv-programma’s.  Het begon allemaal bij ‘Holland’s Got Talent’ in 2010 waar we met onze romantische dans de finale behaalden.  Daarna hebben we nog meegedaan aan: ‘Everybody Dance Now’, ‘The Greatest Dancer’ van de BBC, ‘Nickolodeon een wens’, Geloof en een hoop liefde, nog een programma in Malta en diverse actualiteitenprogramma’s. Ook hebben we diverse theatershows gedaan.  Tenslotte hebben we mee mogen werken aan de theatervoorstelling van “Was getekend Annie MG Schmidt” met Simone Kleinsma, William Spaaij en Stanley Burleson.

Willen jullie nog iets anders vertellen wat onze lezers echt niet mogen missen?

Wij zouden graag nog even willen benadrukken dat je je dromen moet naleven.  Je krijgt niets cadeau in deze wereld.  Je zult er wel hard voor moeten werken.  Ook mensen met een handicap kunnen alles bereiken met wat hulp van anderen.  Isis en wij kunnen jullie hier alles over vertellen als jullie dit willen weten. Dus schroom niet om ons te vragen.   

Dikke knuffel van ons en blijf gezond. 

Wij zijn benieuwd naar het Tv-programma en hebben het alvast in onze agenda gezet.

Jullie ook?

Deel via: