Welkom

street sign 141396 640

Welkom op de blog van Stichting Dans+. We vinden het erg leuk dat je onze website bezoekt en op onze blog maken we je graag deelgenoot van onze activiteiten.

Maar dat niet alleen. We willen jullie graag vragen met ons mee te denken, ons te helpen met het veranderen van beeldvorming en het verbreden van bewustzijn. We willen jullie vragen met ons mee te dansen, om samen met ons in beweging te komen, letterlijk en figuurlijk!

Zoals op de website al te lezen is, zet Stichting Dans+ zich in voor een inclusieve en diverse danswereld, door dans toegankelijk te maken voor iedereen ongeacht fysieke, mentale of cognitieve gesteldheid.  Dans is leuk (vinden wij wel!) maar dans is ook een belangrijk onderdeel van de culturele, sociale en maatschappelijke vorming waarbij het als universele taal veel fysieke, sociale en cognitieve voordelen kent. Toch is er een grote doelgroep- diegenen met een beperking van welke aard ook- die structureel geen aansluiting vindt bij het reguliere dansaanbod.

Hier willen wij verandering in brengen. Wij willen bereiken dat een kind met een prothese weet dat hij of zij gewoon op balletles kan en dat het niet gek is dat een hip hop dansworkshop op een middelbare school gegeven wordt door een dansdocent in een rolstoel. Dat een dansvoorstelling uitgevoerd kan worden door dansers met en zonder een beperking, dat zij daar een gelijkwaardig salaris voor ontvangen en dat deze dansvoorstelling door het Nederlandse publiek net zo goed ontvangen wordt als een dansvoorstelling van een bekend dansgezelschap.

Wij geloven dat dans niet lichaamsgebonden is en dat dans met de juiste methodiek, hulpmiddelen en infrastructuur geen beperkingen kent. Want is dans van alle kunstdisciplines niet juist het medium dat constant creativiteit, het lichaam en alle verschillende manieren van bewegen onderzoekt?  

In de komende blogs zullen wij ons verder voorstellen, maar voor nu horen we graag van je. Ben jij iemand die heel veel van dans houdt, maar die vanwege verschillende redenen geen aansluiting vindt bij het reguliere dansaanbod? Of ben jij iemand die al wel zijn of haar plek in de danswereld gevonden heeft (hetzij als amateur, hetzij als professional- en alles daar tussen in)  maar onze visie en missie graag ondersteunt? Neem dan hier contact met ons op.

Laten we er samen voor gaan zorgen dat de danswereld een werkelijke reflectie kan zijn van de maatschappij die zij vertegenwoordigd.

Deel via: