Bestuur

Voorzitter: Amanda
Secretaris: Amber
Penningmeester: Lydia
Artistiek leidster: Isis

Wil je meer over ons weten? Download dan hier ons beleidsplan.

sdf

Voorzitter

Hi, ik ben Amanda, de voorzitter van Dans+.

In het dagelijks leven werk ik als juridisch beleidsadviseur voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waar ik mij bezig houd met cultuur- en mediabeleid. Ik zet mij hierbij onder andere in voor diversiteit, inclusiviteit en gelijke kansen op toegang tot en deelname aan de culturele en creatieve sector.

In mijn vrije tijd doe ik met veel plezier aan Latin- en buikdans. Daarnaast ga ik graag naar een klassieke ballet- of juist moderne dansvoorstelling. Dansen gaat voor mij -net als andere vormen van kunst- om het overbrengen van emoties in de meest pure vorm. Of je nu meedoet of toe kijkt, professional of amateur bent. Mijn wens is dat iedereen, ongeacht afkomst, ras, geslacht of beperking dit kan ervaren en daarvan kan genieten.

Als voorzitter van Dans+ draag ik deze boodschap uit voor met name mensen met een beperking om de mogelijkheden voor hen te vergroten.

Secretaris

Mijn naam is Amber en ik stel mij graag voor als secretaris van Stichting Dans+.

Doordeweeks werk ik als sociaal-cultureel onderzoeker bij een onderzoeksinstituut, waarbij ik mij bezig houd met allerhande vraagstukken omtrent maatschappelijke uitdagingen. Een grote maatschappelijke uitdaging die in mijn ogen vaak te weinig aandacht krijgt, is de inclusieve samenleving. Als mantelzorger van chronisch zieken, weet ik wat het betekent om beperkt te zijn in het uitvoeren van je (dans-) passie, om concessies te doen, en er het beste ervan te maken gezien de omstandigheden.

Via Stichting Dans+ draag ik graag bij aan de kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een beperking of chronische ziekte. Daarnaast vind ik het belangrijk om anderen bewust te maken van wat er nodig is om letterlijk iedereen deel te laten nemen aan kunst en cultuur.

Penningmeester

Mijn naam is Lydia en ik ben de penningmeester van Stichting Dans+. Binnenkort zal ik mij verder voorstellen. 

Artistiek leidster

Mijn naam is Isis, de artistiek leidster van Stichting Dans+. Ik ben een creatieve dansprofessional met een oprecht enthousiasme om dans toegankelijk te maken voor iedereen, om dans te verbinden aan sociaal/maatschappelijke doelstellingen en bovenal om doelgroepen die vanwege verschillende redenen niet als vanzelfsprekend met dans in aanraking komen te enthousiasmeren voor dans.

Het toegankelijk maken van dans kreeg een extra dimensie toen ik zelf vanwege een chronische ziekte veranderde in een dansprofessional met een fysieke beperking. Hierdoor maak ik nu gebruik van een dansrolstoel om te dansen en ben ik naast dansprofessional, ook lotgenoot en ervaringsdeskundige. Zelfs voor mij, als dansprofessional, is het niet vanzelfsprekend dat ik mee kan doen in de danswereld. Maar ondanks dat de impact van mijn ziekte groot is, blijft mijn overtuiging dat dans(talent) geen beperkingen kent groter.