activiteiten van stichting dans+

Om een inclusieve danswereld te bereiken wil stichting Dans+ beeldvorming beïnvloeden, een landelijke duurzame dansinfrastructuur ontwikkelen voor iedere danser, en danseducatie & talentontwikkeling stimuleren. Om deze kerndoelen te bereiken, vallen de dansactiviteiten van Stichting Dans+ onder vier pijlers: 1) educatie, 2) participatie, 3) performance, 4) professionalisering (consultancy, onderzoek & training).

 

Onze activiteiten

  • Stichting Dans+ biedt danslessen voor kinderen tot (jong) volwassenen van alle niveaus, met en zonder beperking, in de stijlen hip hop, jazz, moderne dans en klassiek ballet.
  • Onze activiteiten vergroten zowel maatschappelijke als sociale en creatieve participatie.
  • Stichting Dans+ zal projectmatig voorstellingen, lezingen en workshops geven op diverse locaties, waardoor dansers, docenten en makers met en zonder beperking de kans krijgen zichzelf te laten zien, en te groeien als kunstenaar.
  • Stichting Dans+ zet zich in voor deskundigheidsbevordering van het danswerkveld d.m.v. coaching, korte cursussen / trainingen (pedagogiek & didactiek), advisering & onderzoek over de onderwerpen participatie, inclusiviteit, diversiteit & toegankelijkheid.
DSC 8514

professionele oplossingen

Wij bieden professionele oplossingen aan voor het verlagen van de vele drempels en grenzen die dansliefhebbers met een beperking tegen komen waarbij wij met één voet in de danswereld en met één voet in de lotgenoten / ervaringsdeskundige wereld staan; wij zetten dansprofessionals met en zonder beperking in als rolmodellen om beeldvorming en de toegankelijkheid van de Nederlandse danswereld in al zijn facetten te verbreden. 

 Wil je meer weten over onze activiteiten? Download dan hier ons beleidsplan.

IMG 2541