Agenda inclusieve podiumkunsten 2020-2024

FB IMG 1575055311820

De agenda Inclusieve Podiumkunsten 2020 - 2024 besteedt aandacht aan praktische toegankelijkheid: hoe kunnen culturele organisaties drempels weghalen, zodat mensen met een beperking kunnen meedoen aan de kunsten als publiek, (amateur)deelnemer of artiest?

Daarnaast is er aandacht voor de organisatorische en artistieke toegankelijkheid: wat kunnen culturele organisaties doen om te profiteren van de artistieke en esthetische uitdagingen van artiesten met een beperking?

Lees hier verder. 

Gezamenlijk initiatief

De Agenda inclusieve podiumkunsten 2020-2024 is een initiatief van Holland Dance in samenwerking met het LKCA, The British Council, Theaters Tilburg en het Fonds Podiumkunsten. Een ruime groep betrokkenen uit de culturele sector heeft de agenda opgesteld tijdens drie rondetafelgesprekken. 

De Agenda is al ondertekend door veel organisaties/sleutelpersonen uit de culturele sector. Op deze pagina kun je zien wie de Agenda al hebben ondertekend.

Ook Stichting Dans+ was aanwezig tijdens de rondetafelgesprekken om mee te praten over dit onderwerp, en heeft de agenda ook mede ondertekend. Wil jij de agenda ook ondertekenen? Stuur dan een mail met ‘Ik onderteken de Agenda Inclusieve Podiumkunsten’ naar ClaudiaMarinelli@lkca.nl van het LKCA.

Foto credit: DanceAble#3, Holland Dance. 

Deel via: